Undgå disse fejl når du låner penge

Langt de fleste mennesker kommer i den situation, at de skal låne penge, det kan være til store investeringer som køb af bil eller bolig, men det kan også være til ting, som kan lette tilværelsen her og nu eller forhøje livskvaliteten. Men som i alle livets forhold skal man se sig for og undgå fejl. Især ved låntagning kan det blive en dyr fornøjelse.

Lån ikke mere end du har brug for. Det kan være fristende, at låne lidt ekstra, men man skal have stor selvdisciplin, hvis dette er en god idé.

Lån penge til varige ting, det kunne eksempelvis være et nyt TV eller en hjørnesofa. Har du brug for lån, for at tage på ferie, er det nok værd nøje at overveje, om dette er en god idé.

Når du har besluttet dig for at tage et lån, er det vigtigt at se på, hvad det koster. Dem der låner dig penge, ønsker naturligvis at tjene så meget som muligt, mens din interesse er, at lånet bliver så billigt som muligt.

Her er ÅOP et vigtigt begreb. Årlige Omkostninger i Procent skal låneudbyderen oplyse om, og for dig er det vigtigt, at dette tal er så lille som muligt. Men også lånetiden er vigtig. Det er ikke en god idé at lånetiden er længere, end holdbarheden af det produkt du låner til.

Mange tror, at prisen på et lån er en fast størrelse. Det er det ikke. Især ved større låntagninger er det vigtigt, at man spørger flere forskellige steder.

Har man det bedst med, at låne penge i sin egen bank, må man prøve at forhandle prisen med denne, eventuelt ved at fortælle, hvad man kan få lånet til andre steder. I sidste ende, kan det være fordelagtigt, at skifte til den bank, der giver det bedste tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *