Undgå disse fejl som ny iværksætter

Der er meget, man skal holde styr på som ny iværksætter – og ikke mindst mange fejl, som man helst skal undgå. Her ser vi på de mest relevante af slagsen, så du får den bedst mulige start på iværksætterkarrieren.

Undgå fejl i forbindelse med SKAT og moms

Sørg først og fremmest for, at virksomheden er registreret korrekt. Sørg derefter for, at du altid indberetter de korrekte oplysninger til SKAT. Det betaler sig at være grundig, for ingen har lyst til at komme i problemer med skattevæsenet.

Det samme gælder, når du indberetter moms. Inkluder samtlige indtægter og udgifter og angiv balancen. Så undgår du både potentielle momsopgørelsesfejl, men det har også en anden fordel: Du undgår at snyde dig selv. I begyndelsen af iværksætterkarrieren sker det nemlig ofte, at man på grund af indledende udgifter selv skal have penge tilbage i moms.

Den bedste måde er at få en revisor til at tage sig af det, men da mange nye iværksættere gerne vil spare på udgifterne, er det også en mulighed at benytte sig af et regnskabsprogram. Det er hverken svært eller tidskrævende.

 

LÆS OGSÅ: Hotteste (eller dummeste) tendenser i 2017

 

Undgå fejl i forbindelse med banken

Din virksomhed skal have en bankkonto: Det giver lidt sig selv. Her skal du kunne modtage betalinger, og du skal også selv kunne betale herfra. Det mest oplagte er at få lavet en erhvervskonto hos den bank, du allerede benytter, men alternativt kan du også shoppe rundt efter bedre deals hos andre banker.

Desuden skal din virksomhed have en NemKonto tilknyttet. Nemt at overse, men vigtigt at få styr på.

 

LÆS OGSÅ: Undgå at betale for meget, når du holder stor fest

 

Undgå hjemmekontor

Det lyder lækkert at arbejde hjemmefra, men for de flestes vedkommende er det ikke den bedste idé.

Ofte kan det nemlig være svært at være produktiv i de sædvanlige rammer. Hjemmet benyttes generelt til afslapning og ikke til arbejde, så det kan være lidt af en omvæltning, hvis du skal arbejde hjemmefra.

Du kan undgå hjemmekontor ved at blive en del af et kontorfællesskab. En anden mulighed er at investere i egne lokaler til arbejdsformål alene. Du kan finde lokaler på Lokalebasen.dk her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *