Musikbranchen dummede sig

Èn branche der i hvert fald har begået selvmål er uden tvivl musikbranchen. Engang kunne de tjene mllioner på pladesalg men nu.. Nu er musikstreamingtjenesterne på toppen. Læs med her.

Musikstreamingtjenester som Spotify tages ikke altid lige godt imod af musikerne, og senest var det popsangerinden Taylor Swift som helt valgte at boykotte Spotify og fjerne hendes musik fra tjenesten. Ofte kritiseres streamingtjenesterne dog for ikke at betale nok til artisterne, men for første gang nogensinde har musikstreaming nu overgået salget af CD’er.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår man sportslige selvmål

I en rapport fra Recording Industry Association of America bliver det nu offentliggjort, at musikstreaming nåede et salg på $1,87 milliarder i USA i år og dermed overgår CD-salget, der lå på $1,85 milliarder i samme periode.

Til trods for fremgangen for tjenester som Spotify, YouTube, Pandora og Rdio, er det dog stadig digitale downloads der dominerer, da Apples iTunes indbragte $2,58 milliarder på et år..

Apple forventes stadig at lancere deres musikstreamingtjeneste i år og der er bestemt plads til at markedet vokser, om det dog kommer til at gøre op for de faldende fysiske mediers salg, må vi vente med at se. RIAA rapporterer at musikindustriens indtægt faldt med omkring en halv procent til $6,97 milliarder i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *