Har du ikke læst denne bog? Selvmål!

Det kan siges ganske kort, Overlevernes by er umulig at lægge fra sig, når første linje har lukket fortællingen op. Du kan også finde købe bøger til rabat hos Saxo.

Her ruller massive spændingensskyer ind over den mørke fremtidshimmel, imens romanen beskriver et ungdomsliv langt fra det, vi kender, men som desværre kan minde uhyggeligt meget om et, vi hører om ude fra verdens brandpunkter. Men selv i det mørkeste mørke kan mod og kærlighed måske alligevel udrette mirakler.

I fjern, fjern fremtid langt herfra lever 15 årige Malte med sin familie i et medtaget og slidt Danmark, hvor alle kæmper for at klare sig for meget lidt. Hans teenageliv er præget af den uro, der summer i hele landet. Efter verdensøkonomien er kollapset, forsøger den danske regering at holde sammen på stumperne af “velfærdssamfundet” og opretholde en nogenlunde samfundsorden med ugentlige madrationer til registrede borgere, der endnu bidrager til samfundet med deres arbejdekraft.

Danmark har forskanset sig mod den øvrige verden, hvor kaosset er totalt, og hvor alle kæmper mod alle for overlevelse. De danske grænser og kyster bevogtes af militæret og unge drenge og piger, der fra 16 årsalderen indkaldes til tjeneste.

Et par uger inden Malte fylder 16 år, bliver han og genboens datter Agnes hentet for at blive sendt i en kort træningslejer, inden de skal videre ud og bevogte kysten med skarpladte våben. Malte har meget lidt til overs for Agnes, som han anser for at være et forkælet borgerdyr med udsædvanlige privilegier. Men tiden i millitæret er starten på et nyt liv for Malte, hvor han skal komme til at etablerer relationer, han aldrig havde forestillet sig, og hvor hans moral, sættes på en hård prøve.

Mens Malte og Agnes kæmper for landets sikkerhed ved kysten, bliver det indre og ydre pres på Danamark voldsommere, og Maltes familie likvideres af de uregistrerede, der plyndrer familiens hjem. Samtidig lykkes det udefrakommende at trænge ind i landet fra den tyske grænse, og Danmark er ikke længere sikkert. Malte og Agnes flygter sammen med deres tidligere skolelærer Vitus mod lykken i Atlanterhavet.

Målet er at nå idealsamfundet Urban Serenum  på den tidligere ferieø Tenerife, hvor Vitus sammen med ligesindede har forsøgt at etablere et samfund uden penge og våben, der bygger på tillid og medmenneskelighed -værdier som forlængst er druknet i den vestlige verdens grådige utilstrækkelighed. Rejsen mod Urban Serenum foretages i en gamle militærlastbil, og der venter de tre rejsefæller grufulde oplevelser i et synderrevet Europa, hvor jungleloven har overtaget, og hvor kun den stærkeste overlever.

Overlevernes by er blændende god og spændende fra start til slut. I en tid som denne, hvor store grupper af flygtninge fortsat drager mod vesten i håbet om at finde fred, bliver den samtidig uhyggelig aktuel. Overlevernes by handler om mod og venskab men også om at lægge sine fordomme på hylden og turde at lukke kærligheden. Den eksperimenterer med tanken om, hvad der kan ske med vores verden, når drømmen om profit alt for længe har skygget for empati.

Overlevernes by er tredje, selvstændige roman i Lise Bidstrups dystopiske serie om samfundtendenser, og den er et must til alle -unge som voksne, der er vilde med en god pagetuner. Rigtig god fornøjelse ind i fremtiden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *