Det er et sevmål ikke at have styr på din økonomi

Det siges, at de fleste ægteskaber går i stykker pga. pengeproblemer. Med en tom kiste er det klart, at der let kommer skænderier i jeres ægteskab. Selv hvis du ikke er gift, går du sikkert og tænker på penge hele tiden, og du ved, at du bliver nødt til at løse de problemer, hvis du vil videre i dit liv.

SPONSORERET INDHOLD

Alligevel ved de færreste ikke, hvad de skal gøre, og det betyder, at vi aldrig opnår de ting, som vi gerne vil i livet. Det er en skam, da det er unødvendigt.

Alle kan blive økonomiske ansvarlige, og de kan dermed få et bedre liv. Der kan sagtens være grunde til at låne penge, men hvis du gør det, skal du altid for at få den bedst mulige rente.

Styr på indtægter og udgifter

Det er forholdsvis let at vide, hvor mange penge du tjener hver måned. Det kan nogle gange være sværere at vide, hvor mange penge, som du bruger. Hvis du nogensinde har set Luksusfælden, så ved du, at de sjældent ved, hvad de har brugt penge på.

Dette er et kæmpe problem. Du skal vide, hvad du bruger dine penge på, ellers er det umuligt at få styr på sin økonomi. Det er en god idé at gøre ligesom i Luksusfælden, hvor der laves nogle store kategorier.

De fleste banker har i dag lavet apps, som du kan hente, som sørger for at gøre det automatisk, hvis du betaler alt med et betalingskort. Du kan også hente app’en Lommebudget, som hjælper dig med at holde styr på dine udgifter.

Når du først ved, hvad du præcis bruger penge på, kan du begynde at finde ud af, hvad du kan spare væk. Vi har alle sammen ting, som vi bruger mange penge på, som er helt ligegyldige. Det kan være, at du tit går til bageren, eller at du drikker meget kaffe.

Start med at skær så mange udgifter væk som muligt. Så har du kun dine rene indtægter og udgifter tilbage. Dette er dit rådighedsbeløb. Hvis det er i minus, så bliver du nødt til at gøre drastiske ting som f.eks. at flytte, sælge din bil osv.

Hvad skylder du?

Du skal samle alt din gæld. Hvis du ikke har betalt af på din gæld i lang tid, så har du sikkert glemt alt om meget af den. Du skal finde alle de breve, som du har modtaget med det og finde ud af, hvad du skylder.

Når du ved det, kan du gå i gang med at lave en tilbagebetalingsplan. Hvis du f.eks. kan betale 2000 kr. af om måneden, så kan du fordele det på det forskellige gæld.

Betal dyr gæld af først

Hemmeligheden er, at du skal starte med at betale gæld af, som koster dig mange penge. Det er alt det gæld, som har en høj rente. Du kan altid prøve at kontakte din bank og høre dem, om du kan få et lån hos dem til at betale dyrere gæld af.

Du vil blive overrasket over, hvor ofte det virker. Der er ingen grund til at ødelægge sit liv med massiv gæld. Det ville være trist, hvis jeres ægteskab går i stykker pga. penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *