Agile udvikling er bedre for dig

Hvorfor ikke få det allerbedste? Alt andet er da bare et kæmpe selvmål. I denne første del af to får du forklaringen på hvorfor Agile udvikling er bedre for dig.

Forklaringen er, at vi løbet af det seneste år har implementeret Agile udvikling og organisering i SCRUM teams i vores it-udviklingsorganisation.

Implementeringen af denne nye udviklingsmetode og organisering har stor betydning for kvaliteten af den software, vi udvikler, og den tid det tager fra opgaven er formuleret, til den færdige løsning kan sættes i drift – Og så er det pludselig meget relevant for jer som kunder.

Kernen i den Agile udviklingsproces er SCRUM teamet, der er selv organiserende. Teamet har en SCRUM Master, der støtter op om processen og fjerner forhindringer og forståelsesmæssige problemer i forbindelse med opgaverne i projektet.Temaet er sammensat af folk med alle de kompetencer, der skal til for at gennemføre projektet.

Product Owneren har ansvaret for produktets funktionalitet og funktioner. Det gøres ved at  Product Owneren formulerer User Stories og holder styr på, at de vigtigste features udvikles først gennem  projektets Product Back Log.

LÆS OGSÅ: Når andre prøver at lave negativ SEO på dig PART 1

Product Owneren varetager også kontakten til og ønskerne fra de interessenter, som har krav til det produkt eller den service, der skal være projektets slutresultat. Det kan fx være jer som aftagere eller de medarbejdere i DBC, som skal varetage salget af produktet.

SCRUM og Agile udvikling er en arbejdsform, hvor styrker og svagheder bliver tydelige, og hvor medarbejderne i teamet er tæt på hinanden.  Rent fysisk arbejder teamet i samme lokale og efter en række SCRUM regler som bl.a. omfatter daglige statusmøder, planlægning af udvikling i den kommende fx 2 ugers periode, evaluering af det foregående sprint og afholdelse af demoer, hvor teamet foreviser den udvikling, der er afsluttet.

LÆS OGSÅ: Arbejder du ikke med SEO

For resten af DBC organisationen er det vigtigt at respektere SCRUM teamets arbejdsmetodik og ikke mindst arbejdsro. Det betyder bl.a., at der ikke pludselig må smides projektet uvedkommende hasteopgaver ind midt i et sprint, at en lukket dør betyder: ”Vi vil ikke have besøg”, og at en interessent er forpligtet til at forklare sine udviklingsønsker så præcist, at alle har forstået dem, inden man går i gang med udviklingen.

LÆS MERE HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *