Agile udvikling er bedre for dig DEL 2

Her i anden del fortsætter vi fortællingen om, hvorfor Agile udvikling er bedre. Læs med her og bliv en hel del klogere. 

Afklaringsprocessen i begyndelsen kan opleves tung og tidskrævende, og reaktionen vil ofte være ”skal vi nu ikke bare komme i gang med at kode”, men med tiden viser den sig at være effektiv. Først og fremmest fordi SCRUM og Agile er en garanti for, at projektet hele tiden bevæger sig i den prioriterede retning, og at deadlines og milepæle overholdes.

Teamet estimerer opgaver efter et pointsystem. Når en opgave er færdig, viser de forbrugte points teamets produktivitet. I metoden er også indbygget en fremskudt test af koden inden den afleveres. Færdig kode kan i princippet gå direkte i drift, selvom den dog ofte samles til releases efter en release plan, der følger en Road Map.

LÆS OGSÅ: Agile udvikling er bedre for dig

Forvirret? Det vil ikke være mærkeligt, for der er mange fremmedartede begreber, og det er ikke nogen enkel proces at indføre metoden i en virksomhed, men efter at have arbejdet med SCRUM og Agile i snart et års tid, kan vi se, at metoden har mange fordele.  Dybest set er den udtryk for en systematisering af sund fornuft og ordentlig husførelse, som enhver der har arbejdet med software udvikling, kan nikke genkendende til.

Kommer der så nogle ordentlige nye produkter ud af det? 

Det mener vi. Den enorme opgave med at omlægge alle de centrale systemer, i første omgang bibliotek.dk til open source og service orienteret arkitektur ville ikke være nået så langt, hvis ikke vi havde foretaget denne omlægning.

Vores metodehåndbog ”DBC AGILE” er nået til version 1.4, og det ser ud til, at vi snart skal til at se på version 2.0. Det bliver spændende for os internt og forhåbentlig vil I også opleve endnu bedre produkter og services.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *